El Camino / El Camí

 

Aquest treball es centra en l’elaboració d’una eina d’ajuda per als joves en l’últim tram dels seus estudis en ESO (estudis secundaris obligatoris), durant un moment clau en les seves vides. Així mateix, també per a joves universitaris amb alta rotació de carreres, que necessitin definir la seva visió de futur.

Descobrint aquesta visió de futur recolzat sobre un model de Coaching, pot comptar amb una eina d’ajuda per definir que un/a desitja aconseguir a la seva vida i al seu futur, què vol estudiar i en quin tipus de treball li agradaria estar i realitzar-lo, quins són els seus somnis i, sobretot, quins passos ha de donar des del seu inici per aconseguir tot això.

Tots tindran

el seu guia personal

Pensem que és molt important realitzar aquest tema ja, que com a testimoni personal i basats en testimonis d’amics, familiars i companys, les persones que estan a punt de graduar-se de l’escola i triar una carrera, s’enfronten a la incertesa i la por de què fer amb la seva vida, què m’agradaria assolir o com és el meu somni? Moltes vegades aquests interrogants fan que s’afanyin a triar una carrera que no s’adapti al que desitgen i requereix la seva personalitat, els seus gustos o que no era el que esperava.

La nostra guia s’enfoca en dos eixos: el Personal i el Professional. Pel que fa al personal, el propòsit primordial és que la persona identifiqui quins són els seus somnis i quines alternatives són les que l’ajudaran a aconseguir aquests, posant acció, fent un compromís de treball i liderant la seva pròpia vida. Amb relació a l’eix professional, això evitaria en gran nombre que les persones abandonessin les seves carreres o que es canviessin d’una carrera a una altra o, simplement deixin d’estudiar per falta d’interès o motivació.

En el desenvolupament d’aquesta eina, es va investigar molt sobre Coaching i es va determinar que el tipus de Coaching que més efectivitat té en el treball de les persones és el Coaching Ontològic pel fet que s’enfoca en treballar el SER

Antecedents i estudis previs

Es va realitzar investigacions sobre què és el que pensen els joves que estan per graduar-se a l’escola i es va aconseguir definir quines necessitats presenten en aquests moments. L’eina buscarà satisfer-les.

Una de les necessitats que presenten els joves en aquesta situació és poder comptar amb un suport, guia o conseller/a que els permeti decidir quina carrera estudiar mitjançant àmplies activitats i preguntes que explorin els seus gustos, personalitat, el que volen i en el que són bons.

L’eina està basada en una sèrie de 4 passos o etapes que els joves han de recórrer. Aquests són:

La metodologia aplicada

A la guia hem aplicat una metodologia deductiva, donat que, per mitjà de les Preguntes d’Impacte, els joves podran mirar-se o explorar dins de si mateixos, a més de visualitzar-se cap el futur o veure’l des d’una altra perspectiva. Així poden determinar o deduir el que desitgen en base a les seves creences, gustos, aspiracions o metes, fixant-se un camí per poder aconseguir-ho.

També amb un element d’una anàlisi que duran a terme els estudiants d’aquest guia, es valdrà de la fórmula de Definició d’Activitats dell model de competències MPC (Model de Perfils per Competències) de la signatura Alfredo Parets i Associats seguit de l’aplicació d’una Escala de Likert (veure pàgina Biografia) per determinar una sola opció de carrera a escollir.

 

G.R.O.W. model

La guia en realitat

ajuda els estudiants?

Testimonis d’estudiants que van participar en la fase de “Test” i van utilitzar la nostra eina van ser:

  • M’ha ajudat a confirmar la carrera que volia
  • T’ajuda a veure’t com abans, ara i en el futur
  • M’ha ajudat a veure el que realment vull fer a la universitat
  • En preguntar-me coses que mai vaig considerar, i adonar-me que vull i desitjo per al meu futur
  • A veure com em veig en el futur i en el present
  • A decidir què estudiar- A confirmar el que vull i com ho faré
  • A veure quina carrera m’agrada més
  • A aclarir el que vull fer en el futur
  • A reconèixer i afirmar el que vull seguir

Un cop acabada l’eina i havent arribat a decidir-se per una opció de carrera, els recomanem als estudiants que busquin assessorament a través dels seus pares, coneguts i professionals afins sobre tots els aspectes relacionats a aquesta carrera. Així podran estar molt més segurs de l’opció triada. 

Primers Subscriptors
un llibre

Preu
€14,95

+IVA

Paquets de 6+ llibres

llibres addicionals
sessions Introductòries
Sessions de seguiment

Venda Standard
un llibre

Preu
€19,95

+IVA

Audiència

Pares d’adolescents
Escoles i Universitats
Coaches Especialitzats en públic jove
Professors

Paquet Grans Quantitats
20 llibres

Preu
€299

+IVA

50 llibres

Preu
€749

+IVA